Callanetics®

Callanetics®

Mozgásterem

Budapest VII. kerület, Akácfa utca 18. 1/8.

Bemutatkozó –Somlai Zsófia jóga oktató

A Budapesti Corvinus Egyetem közgazdász szakának elvégzése után kezdtem el ismerkedni a jógával. Jól esett az egész napos irodai ülőmunka után felfrissülni jóga órán. Eleinte csak a mozgás miatt jógáztam. Kihívásnak tekintettem az egyre összetettebb jógapózokat, egyre hajlékonyabb is lettem. A mozgás, tánc mindig is része volt az életemnek. Később kezdett érdekelni a jóga filozófia, és a meditációban rejlő lecsendesedés lehetőségét is elkezdtem felfedezni. Azt vettem észre magamon, hogy sokkal összeszedettebb, kiegyensúlyozottabb és rugalmasabb lettem. Rugalmasabb mind testileg, mind pedig a szó átvitt értelmében. Nem ragaszkodtam már annyira a fizikai dolgokhoz, kezdtem más szemszögből is látni a dolgokat. Nem utolsó sorban a migrénemet is csillapítani tudtam jógagyakorlatokkal és relaxációval. 6 év alázatos jógagyakorlás után úgy éreztem, hogy még jobban szeretnék elmélyülni ebben a csodálatos tudományban és tovább szeretném adni a tudásomat, tapasztalataimat a hozzám közelállóknak, ismerősöknek. Így alakult, hogy 2011/2012-ben elvégeztem a Kádár Zoltán, Papp József és Mezősi Anna által vezetett oktatói tanfolyamot és rögtön el is kezdtem átadni tudásomat. 2015-ben pedig egy meditációs és koncentrációs 1 éves kurzust végeztem el. Az itt tanultakat is beépítem kezdő-középhaladó hatha jóga óráimba.

Amit képviselek

Óráim célja, hogy a tanuló megtapasztalhassa a jóga által létrehozott kellemes, egyensúlyi állapotot, és az élete minden területén képes legyen alkalmazni. Rutin gyakorlatokkal kezdünk, amiket óráról órára ismétlünk, de mindig van egy új, kihívást jelentő ászana is. Mindenkinek ajánlom a hatha jógát, aki szeretne mind testileg mind szellemileg fejlődni és jobban elmerülni a belső világában hosszan kitartott ászanák, légző gyakorlatok, relaxációs, illetve meditációs gyakorlatok segítségével. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy óráról órára fejlődnek a tanítványaim, és sugárzó arccal köszönik meg az órát és hasznos életmód tanácsaimat.
Igény szerint angolul is oktatok. Ha csak egy-két fő van a csoportban, aki nem beszél magyarul, akkor kétnyelvű órára is van példa.

Várlak nagyon sok szeretettel!
Magyar óra időpontja: szerdánként 18.30-20.00
Angol nyelvű óra időpontja keddenként 19.30-21.00
Kérlek a 06-20/299-5005-ös telefonszámon jelentkezz be órára!
Látogass el Facebook oldalunkra is: www.facebook.com/sofiomjoga

joga