Callanetics®

Callanetics®

Mozgásterem

Budapest VII. kerület, Akácfa utca 18. 1/8.

Figyeljünk magunkra, hallgassunk a testünkre. És soha semmit ne erőltessünk.”

                                                                                                                  Callan Pinckney

Callanetics®, mint alakformáló és tartásjavító torna

A 90-es években, a „kék” és a „zöld” könyv megjelenésével vált ismertté. A módszer máig tartó népszerűségét, egyediségének köszönheti.

A test mélyizmait ismétlődő, kis mozgásokkal, egyéni ütemben rugalmasítjuk, szálkásítjuk. A finoman „rajzolt”, kontúros izmokkal, arányos, nőies alakot tudunk elérni.

A gyakorlatokat egy-egy izomcsoportra koncentrálva végezzük, növelve az izommunka intenzitását, anélkül, hogy a kimerültségig elfáradnánk. Természetesen az izomcsoporthoz kapcsolódó testrészt és annak izmait is átmozgatjuk.

Például:

  • Hasizom gyakorlatokkal nemcsak a has izmait erősítjük, hanem tetszetősen változtathatunk derékvonalunkon is.
  • Farizmaink dolgoztatásával emeljük, kerekítjük fenekünket és formázzuk csípőnket.
  • Hát-, váll-, kar kombinált gyakorlatokkal, nőiessé, feszesebbé tesszük vállunkat, karunkat, ugyanakkor erősítjük gerincet támasztó izmainkat is.

Az alakformálás mellett a módszer fontos része a tartásjavítás is.

A felsőtest izmainak erősítésével magabiztos, szép tartást érünk el, ezzel együtt enyhítjük derék- és hátfájásunkat is.

A torna napjainkban már nem egyenlő az említett könyvek gyakorlataival. Az évek során gyakorlatanyagát jelentősen bővítették, továbbfejlesztették, a kor igényeinek, elvárásainak maximális figyelembe vételével.

Intim torna elemekkel való bővítése, nagymértékben korszerűsítette. Hangsúlyosabb lett egészségvédő hatása, azáltal, hogy a „női izmok” edzése is előtérbe került.

  • Fontos szerepe van az inkontinencia megelőzésében,
  • Szülésre való felkészülésben,
  • Segít a hasi műtétek, szülés utáni felépülésben.

A legújabb gyakorlatokkal testünk „felületes” izmait is dolgoztatjuk. Ezeket a gyakorlatokat nagyobb mozdulatokkal, esetenként ütemadással, eszköz használatával végezzük, szem előtt tartva a Callanetics® alapelveit.  A „mély- és a felületes” izmok egyidejű dolgoztatásával, az eredmény is gyorsabban érezhető, látható.

Akik csak a könyvek gyakorlatait ismerik, sokszor mondják, „a Callanetics® unalmas”. Az új gyakorlatanyag lehetőséget ad igényekhez igazodó gyakorlatkombinációkra. Óráink egyediek, változatosak, amit képzett oktatóink tapasztalata, elkötelezettsége, egyénisége tesz még színesebbé.

Ajánljuk a tornát mindazoknak, akik egyszerű, de hatásos módszerrel szeretnének formás alakot, szép tartást, jó közérzetet elérni.